Inspelning med Erika & Cecilia

Nu – äntligen – har vi börjat sätta våra nya Södergran-låtar på pränt! I helgen blev det en första inspelning av våra tonsättningar av Edith Södergrans magiskt poetiska ord. Vad sägs om dansande najader, skogens blekblå sjö och månens hemlighet…

INSTÄLLT: Kalaskonsert med Spelstinorna

På lördag den 27 november avslutar vi vårt projekt kring Spelstina – Anna-Cajsa Norman från Torsåker – och andra spelstinor vi haft omkring oss med en avslutningskonsert i Sala på Cameleonternas. Projektet, som fick genomföras i mindre skala på grund av pandemiin, har finansierats med med stöd av Musikverket – stor tack! Välkommen alltså på konsert!

 

Mats Bergströms salong

På söndag gästar vi fantastiske gitarrvirtuosen Mats Bergströms salong på Österbybruks herrgård! Lite duospel, lite triospel också ett litet gästspel av Malena Ernman! 🙂

Erika & Cecilia

Här finns två låtar från vår senaste spelning i Tensta kyrka. En helt ny låt av mig, Guslils polska, och Cecilias Dimmornas kaj.

Premiär för Södergran-projektet!

Igår kväll i Tensta kyrka premiärspelade Cissi och jag våra tonsättningar av Edith Södergran, baserade på dikterna ”Ord”, ”Skogssjön” och ”Månens hemlighet!. Nervöst men också otroligt roligt! Vi ser fram emot att få fortsätta att dela låtarna med er och att kanske ge melodi och form till ännu fler dikter framöver! Vi älskar texternas blandning av ljus och mörker, liv och död, fantasi och kraft, blandat med naturlyrik och stjärnhimlar!


Foto: Kristofer Zetterqvist