Sommarkonsert

Minne från magisk spelkväll med Cecilia i Lena kyrka i somras. En av de konserter som trots allt kunde bli av och som betydde så mycket!


Foto: Lars-Erik Elebjörk

Under stjärnhimlen på Bror Hjorths hus

Snart ett år sedan nu som Cissi och jag hade release för vår Allegro violento på Bror Hjorths hus! Åh, som man längtar till att få komma ut och spela mer igen! Delar här också ett annat minne från 2019, konsert på samma ställe med Robert Larsson, Gunnel Viking och Örjan Englund i samband med släppet och nyproduktionen av ”Rullstråk och tungbas”, en LP med Viksta-Lasse och hans bror Sven Larsson (Roberts farfar). Bror Hjorths hus– en magisk plats och tillika konsertlokal! Continuo!


Foto: #fotograflisbet (Lisbet Spördnly)


Foto: Bror Hjorths hus

Medaljutdelning i Torsåker

I lördags tilldelades jag Spelstinamedaljen i samband med en konsert i Torsåker! Fantastiskt fint att få ta emot den, med vetskapen om att den Spelstina (Anna-Cajsa Norman från Torsåker som skulle ha fyllt 200 år i år) som inspirerat till medaljen var en synnerligen stark kvinna som inte var rädd för att gå sin egen väg och som dessutom sägs ha spelat magiskt bra på sin fiol! En sann förebild!

 

Spelstinamedaljen!

Jag har den äran att ha utsetts till årets Spelstinamedaljör, ett pris som årligen delas ut till en ”välförtjänt spelkvinna”. Känner mig hedrad!

Spelstina var en grym spelman som levde i Torsåker i Gästrikland och skulle i år ha fyllt 200 år om hon levat. Medaljen delas ut på Torsåkers bygdegård lör den 12 sept kl 18!

Se Upsala Nya tidning: https://unt.se/kultur-noje/artikel/erika-lindgren-liljenstolpe-far-arets-medalj/9ly4y9vl

Trädgårdskonsert med Maskin

Vi hade en fantastiskt trevlig (om vi får säga det själva) första trädgårdskonsert med Maskin hemma hos Olov i Dalby härom dagen. Strålande väder och härlig stämning! 🙂 Nu smider vi planer får nästa..!