Mitt soloalbum är släppt!

Idag släpps mitt soloalbum G-moll där jag spelar en hel rad med vackra, ja mina allra mina käraste, trad.låtar. Det är musik som jag har haft med mig nästan hela livet, men där finns också några egenkomponerade låtar att lyssna till. Albumet finns på streamingtjänster som Spotify och Tidal, och kanske även i en butik nära dig… 😉

Tidningen Spelmannen skriver ”…stor musik. Erika spelar med tyngd och kärlek, självklart, och gör verkligen repertoaren rättvisa” (Spelmannen nr 4, 2023).

Albumet listas bland ”Sveriges bästa stråkar 2023” i Sveriges radio P2! ”I Knivskarp stil och med många snirklar…”
https://sverigesradio.se/avsnitt/fiolerna-som-dominerade-2023

Hör här: https://open.spotify.com/album/35tPIG0zLaFxOYVQHM9cH6?si=OKcrWLawRmSnqchInxD3Gw
Maila mig om du vill beställa: erikali@hotmail.com

Fantastisk Oktoberstämma

Mitt mål med hösten var att vara så pass återställd i min arm att jag kunde spela solokonsert (och ha smygrelease för mitt kommande album) samt spela konsert med Robert och Örjan på Oktoberstämman på UKK i Uppsala.
Det gick!! 🙂

Singelsläpp idag: G-mollpolskan!

Foto: Anna Lindgren Dahlin

Idag släpps den första i en triologi av singlar från mitt kommande, första egna soloalbum. G-moll! Albumet som är inspelat hos ljuvliga skivbolaget Kråktjärn (med stöd från Kulturrådet) består av mina ”hits” – favoritlåtar som jag samlat på mig under årens lopp – samt några nykomponerade låtar.
G-mollpolskan som släpps idag har jag lärt mig av min stora förebild, spelmannen Bosse Larsson från Björklinge.
Hela albumet släpps i slutet av oktober och kommer att gå att köpa på UKK i Uppsala den 28/10 då jag ger en konsert som ”Årets spelman” på Oktoberstämman. Välkomna då! Så länge går det att lyssna här nedan:

Mera info på Kråktjärn: https://www.facebook.com/people/Kr%C3%A5ktj%C3%A4rn/100064570701166/

Ny soloskiva på gång!

I slutet av oktober släpper jag min allra första soloplatta, ”G-moll” på finfina skivbolaget Kråktjärn (där all produktion görs med solel och de mest eminenta ljudtekniker ni kan tänka er!)med fonogramstöd från Kulturrådet. Som tur är så är all musik redan inspelad eftersom jag för närvarande olyckligtvis går omkring med bruten arm… Sånt som bara inte får hända en fiolspelare!! 🙁

Det känns dock otroligt roligt och spännande att inom kort få dela mina favoritlåtar genom åren med er, självklart med ett fokus på traditionen efter Viksta-Lasse men även egna låtar!

Recension i LIRA

Tidskriften LIRA skriver om ”Någonstans i rymden”:

Innehållet har en påtaglig variation, från det lågmält lyriska till det storslagna, kosmiska, det stora passionerade uttrycket. Vackra ord sveper över årstiderna och Platsen Raivola har fått ett eget spår… Erika och Cecilia speglar väl vidden i Edith Södergrans diktning – det drömska, det sköra och det visionära, även det vilda och otämjda. Det finns många vackra och djupa ord, som de båda klär i en musikalisk drapering på ett utsökt sätt” (Bo Bjelvehammar, LIRA nr 2 2023).

Hela recensionen hittar du här:
https://www.lira.se/skivrecension/nagonstans-i-rymden/

Foto: Anna Ledin Wirén

Någonstans i rymden…

Nu är det nya albumet ”Någonstans i rymden” ute! ⭐️? Hoppas ni ska tycka om det! ?
Albumtiteln är en textrad hämtad ur dikten ”Till fots fick jag gå genom solsystemen” av Edith Södergran. Edith hade förmågan att fånga essensen av en känsla. Hennes poesi är naturlyrisk men också svart mörker, rädsla, kärlek, eufori och ibland hybris. En del av våra favoritdikter ville inte låta sig bli tonsatta medan andra föll sig naturligt. Det gick inte att bestämma själv, det gjorde poesin på något märkligt vis.

Lyssna på albumet här: spotify:artist:25C7FbTsoa7sopvNQYBQt7

Så här skrev Upsala Nya Tidning:

Aftonbladet skriver om kommande albumet och Edith S!

Aftonbladet uppmärksammar Edith Södergrans födelsedag idag (4/4), och att det på midsommardagen i år är 100 år sedan hon gick bort, med att berätta om bland annat vårt kommande album
”Någonstans i rymden”:

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/eJ62Xg/edith-sodergran-lyfts-fram-100-ar-efter-doden

Foton: fotot av Edith Södergran finns hos Svenska litteratursällskapet i Finland. Erika & Cecilia, foto: Anna Ledin Wirén